Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Kéretik nem nevetni, de ez a recept egy nagyon régi Burda magazinom utolsó fennmaradt lapjairól származik.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs vaníliáscukor
2 tojássárgája
20 dkg hideg vaj
2 ek kakaópor (az instant nem jó)
2 ek tejszín
liszt a tészta kinyújtásához

Személyes tapasztalat alapján 1/2 cs sütőport is kell adni a liszthez, ha csak nem akarunk vele mammutot ütni!

A lisztet, a cukrot és a vaníliáscukrot a nyújtódeszkára halmozzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A tojássárgáját beleütjük a mélyedésbe, a darabokra vágott hideg vajjal körberakjuk a cukros liszthalmot. Az egészet egy kés segítségével összedolgozzuk, és gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát ketté osztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót és a tejszínt. Addig gyúrjuk, amíg a tészta egyenletesen barna lesz. A világos és a sötét tésztából egy-egy cipót formázunk, és fóliába csavarva egy órán át hideg helyen pihentetjük.

Lisztezett deszkán mindkét tésztából egy-egy, kb. 20x25 cm-es téglalapot nyújtunk, majd folpackfólián egymásra helyezzük. A szélesebb oldalán kezdve, a fólia segítségével szorosan összecsavarjuk a kétszínű tésztát. A tekercset a fóliába csomagolva további egy órán át hideg helyen pihentetjük.

Az elektromos sütőt 175 fokra felmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tekercsből vágott kb. 1,5 cm vastag szeleteket a sütőlemezre rakjuk és 175 fokon (gázsütő 2-es fokozat) 12-15 percig sütjük.

Kb. 50 db lesz belőle.

 DSCN0259.JPG

Címkék: karácsony sütemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr875011023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása