Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Ez a recept a Stahl magazin 2009-es ünnepi különszámában jelent meg és a családunk nagy kedvence. A fiúk szeretik, mert csokis és süti, én pedig azért, mert egyszerű és a fagyasztóban előre betárolt készlet bármikor elővarázsolható.

Hozzávalók:

10-10 dkg ét- és tejcsokoládé

10 dkg hideg vaj

1 ek instant kávé

2 és fél dkg cukrozatlan kakaópor

25 dkg finomliszt

1 kk szódabikarbóna

1 csipet só

10 dkg cukor

4 ek méz

1 narancs reszelt héja

Mindkét csokoládét apró darabokra törjük (legutóbb a robotgép vágókésére bíztam ezt a nemes feladatot, mert siettem), a hideg vajat felkockázzuk. A kávét feloldjuk 1 evőkanál forró vízben.

Az átszitált kakaóport a liszttel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, aztán elmorzsoljuk benne a felkockázott vajat (az eredeti recept erre is ajánlja a korábban már említett késes robotgépet). Hozzáadjuk a cukrot, a sűrű kávét, a mézet, a felaprított csokoládékat és a reszelt narancshéjat, aztán kézzel összegyúrjuk a tésztát.

A tésztából 32 db egyenlő méretű golyót formázunk. Azonnali felhasználás esetén kb. 5 cm átmérőjű korongokká lapítjuk őket a két tenyerünk között és sütőpapíros tepsire tesszük egymástól jó 5-5 cm-re. Ezután 175 fokra előmelegített sütőben sütőben 10 perc alatt megsütjük őket, majd rácsra téve kihűtjük.

Későbbi felhasználás esetén sütőpapíros tálcán egymás mellé rakjuk a tésztagolyókat, és mélyhűtőben kb. 2 óra alatt megfagyasztjuk őket. Fagyasztózacskókba rakjuk, és sütésig így tároljuk lefagyasztva.

DSCN0172.jpg

A vendégek érkezése előtt szobahőmérsékleten felolvasztjuk és a fent leírtak szerint sütjük meg a kekszeket.

 

Címkék: karácsony sütemény fagyasztható

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr374901787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jazzar 2012.11.12. 13:14:01

A házi csokis keksz maga a tökély! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom!
süti beállítások módosítása