Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

A Stahl magazin 2012. téli számában jelent meg az alábbi recept, ami nálunk osztatlan sikert aratott (még én is megkockáztattam, pedig a tökmag tiltólistás számomra)

Hozzávalók:

1/2 dl tej

1 tk cukor

3 dkg friss élesztő

10 dkg tökmag

60 dkg finomliszt

1 csapott ek só

25 dkg hideg vaj (apróra kockázva)

1 tojás

2 1/2 dl tejföl 

   a tetejére 1 tojás és 1 ek tökmag

 

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.

A tökmagot egy száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd összetörjük.

Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk a vajjal.A közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, beleöntjük a tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. A tésztát összegyúrjuk. Hozzáadjuk a durvára tört tökmagot is. Folpackba csomagoljuk és legalább 2 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsikre sorakoztatjuk, és kb. 30 percig pihenni hagyjuk. A sütőt ez alatt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat).

A pogácsákat lekenjük a felvert tojással, a tetejükre teszünk 2-3 szem tökmagot és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

 Kb. 85 db lesz belőle.

 

DSCN0262.JPG

Címkék: sós sütemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr955005087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása