Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Fogalmam sincs arról, hogy hol találtam és az eredeti recept szerint nem is kellett összeragsztani lekvárral, de ez már így vonult be a kedvencek közé.

Hozzávalók:

375 g puha vaj, vagy margarin
250 g cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
500 g búzaliszt
125 g őrölt mandula

A margarint keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 1/2 perc alatt jól kikeverjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót, adiig keverjük, amíg egyenletesen sima masszát kapunk. Átszitáljuk a lisztet és a 2/3-át evőkanalanként belekeverjük a tésztába. A maradék liszttel és a mandulával együtt gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk (ha nagyon ragad, akkor 30 percre tegyük be a hűtőbe, folpackba csomagolva). Enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

Légkeveréses sütőnél: 160-170 °C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: 3-4 fokozat (előmelegítés nélkül)

Sütési idő: 10-15 perc

Savanyú lekvárral ragasszunk össze 1-1 korongot és kész a remekmű. (A saját meggylekváromat szoktam használni.)

A csajok szerint a gyermekkoruk kedvenc linzerét találtam meg.

Címkék: sütemény

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr955178860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása