Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Igen, nagyon szeretem Stahl Judit receptjeit és ez is nagy kedvencünk lett. A Végre otthon c. könyvében jelent meg.

Hozzávalók:

30 dkg szikkadt kalács
3 dl tejszín
4 dl tej
2 tojás
2 tojássárgája
10 dkg cukor
1 citrom (ez akár el is hagyható)
10 dkg tejcsokoládé
3 ek. lekvár (barack-, narancs-, vagy málnalekvár)
esetleg 1 ek. rum (ez akár el is hagyható)
3 dkg vaj

kevés vaj a tepsi kikenéséhez

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütő 4-es fokozat), és vékonyan kivajazunk egy tepsit (kb. 30x20 cm-es tűzálló tál). A szikkadt kalácsot dobókocka méretűre daraboljuk és a tepsibe szórjuk. A tejet és a tejszínt összemelegítjük (nem forraljuk), majd egy keverőtálban habverővel összedolgozzuk az egész tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral. A meleg tej-tejszín egyveleget folytonos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukros tojáshoz, aztán belereszeljük a citrom héjját (vegyszermentes citromot használjunk). Ráöntjük a kalácskockákra és hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt magukba szívják.
A csokit összetörjük és elszórtan a kalácsba dugdossuk, majd a baracklekvárral pöttyözzük. A tetejére morzsoljuk a vajat és 45 percig sütjük. Takarjuk le alufóliával, ha elkezdene barnulni a teteje.

 

Címkék: sütemény

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr775232085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jazzar 2014.08.16. 09:19:27

Igen, ma is remekül sikerült! Bármikor elkényeztethetsz minket! :-)
süti beállítások módosítása