Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Tegnap reggel elmentünk a kedvenc Piacunkra és szokásunk szerint ősszevásároltunk egy csomó olyan dolgot is, amit eredetileg nem terveztünk. Így esett meg, hogy hazacipeltünk 2 kg csicsókát, 2 kg laskagombát és 1,5 liter házi tejet.

Gyerekként nagyon szerettem az igazi tehéntejet, amit az Apukám kannában hozott haza rendszeresen (aztán valamiért átszoktunk a zacskós tejre és el is felejtettem az ízét), de Higginsnek teljes újdonság volt. (Isteni palacsinta készült belőle Nigella receptje alapján)

A csicsókáról nem sokat tudtunk, de a Gasztroangyalban látottak kedvet csináltak a kipróbálásához. Szegény Anyukám csak nézett, hogy már megint mit találtunk ki, de azért segített a Rakott csicsóka elkészítésében. Nekiláttam sikálni, de Gyermekkorú kitúrt, mert azt hitte, hogy ez remek móka lesz. TÉVEDETT! Kb. 10 perc után igazságosan megfelezték Anyukámmal a tisztításra váró csicsókákat, de újabb 5 perc után a gyermek teljesen elvesztette az érdeklődését. A mosogató környéke ellenben úgy festett, mint ahol egy csapat varacskosdisznó dagonyázott.

 DSCN0320_1.jpg

 

Megfőztük a csicsókát, megpucoltuk és a hagyományos rakott krumpli receptje szerint, rétegeztük a házi kolbásszal (szintén piaci beszerzés) és a főtt tojással. A sort tejföllel zártuk, amibe belekevertem egy egész krémsajtot.

Mindenkinél sikert aratott és azt hiszem, szépen lassan átveszi majd a krumpli helyét a konyhámban.

A csicsóka pozitív tulajdonságairól sok helyen lehet olvasni, de azt csak ritkán említik meg, hogy erős gázképző hatással rendelkezik. :D (ezt tanúsíthatom... H.)

http://www.vital.hu/themes/health/csicsoka.htm

Rakott csicsóka félkészen (nem volt már idő lefényképezni, miután elkészült... :D):

 DSCN0326.jpg

Címkék: fogyókúra egytálétel csicsóka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr764988020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása