Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

A Dr. Oetker receptgyűjteményének 25. számában jelent meg.

2009-ben nagyon bőséges volt a meggytermés, a fagyasztót már teletömtük, de még mindig maradt egy csomó, amiből Higgins professzor kérésére szörpöt akartam készíteni. Kutatásom eredményeként találtam is egy gazdaságosnak tűnő megoldást, ahol a szörp mellett lekvár is készült egy füst alatt.

A szörp villámgyorsan elfogyott, de a lekvár a kutyának sem kellett (szó szerint), mert olyan savanyúra sikerült...

Karácsonyra, próbaként elkészítettük ezt a sütit az ehetetlennek minősített lekvárommal, kitettük az étkezőasztalra és ekkor bekövetkezett a csoda. Gyermekkorú lecsapott a felügyelet nélkül hagyott sütire és meglepetésemre agyondicsérte, hogy milyen finom. Miután felfalta az elkészített adag felét, már bátran bevallhattam, hogy ez bizony a béna kotyvalékommal lett megtöltve.

A lekvárból lapul még a pincében 2 üveggel (csak tudnám, hogy hova tettem a szörp-lekvár receptet).

Hozzávalók:

25 dkg liszt

10 dkg cukor

12,5 dkg lágy vaj vagy margarin

1 csapott tk sütőpor

1 cs vaníliáscukor

1 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

2 dkg kristálycukor

1 cs vaníliáscukor

kb. 10 dkg piros lekvár (pl. ribizli)

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk (az eredeti recept dagasztóspirálos konyhai robotgépet ajánl hozzá). A kapott tésztát megfelezve két kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A cukrot és a vaníliáscukrot összekeverjük, sütőpapírra szórjuk és a hengereket alaposan megforgatjuk benne. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Utána 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A tallérokat egy sütőporral kibélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőrácson hagyjuk kihülni és a simára kevert lekvárral megkenve összeragasztunk két tallért.

 

Címkék: karácsony sütemény savanyú lekvár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr374903474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása