Igen, mi meggyel szeretjük (még Higgins is) és eleve dupla adagot szoktam csinálni, mert rögtön rávetik magukat.
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
2-3 ek. kakaó (holland)
20 dkg porcukor (a kristálycukor is jó)
1 üveg rumaroma
1 cs. kókuszreszelék
1 üveg meggybefőtt (levével együtt)
A háztartási kekszet elkeverjük a cukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Kézzel jól kidolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.
Nedves kézzel golyókat készítünk a masszából és mindegyik közepébe egy-egy szem meggybefőttet teszünk. Jól átformáljuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Fóliával letakarva, 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Fotó sajnos még nem készült, mert mire észbekaptam, már el is fogyott.