Ezer köszönet és hála a Príma Konyha magazinnak.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
kb. 1/2 kk. só
10 dkg parasztkolbász
30 dkg juhtúró (a felét sima tehéntúróval szoktuk helyettesíteni)
1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
1/2 csokor metélőhagyma
8-10 dkg finomliszt
2 nagy tojás
12-15 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
A kiklopfolt hússzeleteket enyhén megsózzuk és félretesszük.
A kolbászt kis kockákra vágjuk, a juhtúróba keverjük, megborsozzuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, ha kell, megsózzuk.
Ezután egy csíkban a húsok közepére halmozzuk, felgöngyöljük, és fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük.
A töltött pulykamellet a lisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd bő, forró olajban 5-6 perc alatt kisütjük.
Papírtötlőre szedve lecsöpögtetjük, végül - miután a fogvájót kivettük belőle - fölszeletejük.
Csirkemellfilét, borjú- vagy sertéskarajt is süthetünk ugyanígy. Juhtúró helyett juhsajttal vagy tehéntúróval is tölthetjük, kolbász helyett pedig sonka is kerülhet bele.