Al Csibone

Mi kerül ezen ennyibe? Ezt Te is meg tudnád csinálni? Akkor rajta! Lehetetlen nincs.

Friss topikok

Ezer köszönet és hála a Príma Konyha magazinnak.

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé

kb. 1/2 kk. só

10 dkg parasztkolbász

30 dkg juhtúró (a felét sima tehéntúróval szoktuk helyettesíteni)

1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors

1/2 csokor metélőhagyma

8-10 dkg finomliszt

2 nagy tojás

12-15 dkg zsemlemorzsa

a sütéshez:

bő olaj

A kiklopfolt hússzeleteket enyhén megsózzuk és félretesszük.

A kolbászt kis kockákra vágjuk, a juhtúróba keverjük, megborsozzuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, ha kell, megsózzuk.

DSCN0190.jpg

Ezután egy csíkban a húsok közepére halmozzuk, felgöngyöljük, és fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük.

DSCN0194.jpg

DSCN0196.jpg

A töltött pulykamellet a lisztbe, a felvert tojásba meg a zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, majd bő, forró olajban 5-6 perc alatt kisütjük.

Papírtötlőre szedve lecsöpögtetjük, végül - miután a fogvájót kivettük belőle - fölszeletejük.

Csirkemellfilét, borjú- vagy sertéskarajt is süthetünk ugyanígy. Juhtúró helyett juhsajttal vagy tehéntúróval is tölthetjük, kolbász helyett pedig sonka is kerülhet bele.

 

Címkék: karácsony húsétel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alcsibone.blog.hu/api/trackback/id/tr274979191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása