Többször is teszteltük a recetet és garantáltan sikert aratott eddig mindenkinél.
Tiramisu torta néven jelent meg az egyik nagyon régi Príma Konyha magazinban.
Hozzávalók:
4 tojás
4 cs. vaníliás cukor
2 ek. kristálycukor
50 dkg mascarpone (mi a Lidl-ben kaphatót szoktuk használni)
2 kiskanál konyak
kb. 30 db babapiskóta
A babapiskóta áztatásához:
1,5 dl erős feketekávé
4 cs. vaníliáscukor
2 ek. kristálycukor
1 kupica konyak
A tetejére:
2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, a hideg krémsajtot hozzáadjuk, majd a konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk.
A babapiskóta áztatásához a kávét a kétféle cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskótákat egyesével gyorsan beleforgatjuk, majd amikor megszívták magukat a tál aljára rakosgatjuk szorosan egymás mellé.
Ráhalmozunk egy adag krémet, majd következik egy újabb áztatott piskótás réteg. Ezt addig ismételjük, míg a krém el nem fogy.
Lényeg, hogy a rétegezést a krémmel zárjuk, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy legyen ideje összeérni.
Tálalás előtt szitáljuk rá a kakaóport.
Eddig mindenkit meghódított és tényleg egyszerű megcsinálni, ezért alapból dupla adagot szoktunk készíteni. Higgins nem szeret a süteményekkel bíbelődni, de ennek a készítési jogát kisajátította és boldogan söpri be a dícséreteket.