A Kifőztük magazin 2012. novemberi számában találtam erre a receptre, gondoltam ajándéknak is jó lehet.
Tesztelésként néhány napja megcsináltam... Elfogyott... Higgins professzor (a Párom) kérésére ma készül a következő adag.
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
2 tojássárgája
2 dl tejszín
3 dl tej
1 tk mézeskalácsfűszer
2 dl fehér rum
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt együtt felmelegítjük, és apránként a tojásos cukorhoz öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük (ez kb. 15 perc). Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, míg fel nem olvad, majd a mézeskalácsfűszert is belekeverjük.
Langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot.
Üvegekbe töltjük, és fogyasztás előtt hűtőben egy éjszakát érni hagyjuk. (egyébként minél tovább érik, annál finomabb - Higgins Prof.)